joi, 3 iunie 2010

UTOPIZME

Mereu in istoria civilizatiei liderii, conducatorii de stat, presedintii, regii, principii cu tot alaiul lor, senatorii, deputatii, lorzii...., cei de care depind destinele unei natii, indiferent de organizatiile sociale, regat ori republica, au avut si au mereu pozitii privilegiate. Poporul se prosterneaza cu obedienta in fata lor ca in fata unor semizei. Poporul, mai in toate timpurile, a avut insa de suferit. Parti consistente din venitul poporului sunt furate din avutul cetatenilor in forme de bir, taxe si impozite, doar ca sa le fie lor bine. Nesatul pantagruelic al conducatorilor si al sistemului de stat a fost si este in continuare neprincipial, ascunzand in fapt o jecmaneala odioasa. Paraziti ai societatii, liderii isi aroga puteri nelimitate ale destinului celor ce trudesc pentru ei. Iau mult si nu dau mai nimic inapoi. Daca vrem sa schimbam istoria si insasi existenta, trebuie schimbata forma de conducere.

Solutia ce poate rezolva criza sociala ar fi demitizarea si defavorizarea liderilor. Alegerea lor dintre cei mai odiosi criminali, hoti, banditi, prostituate pentru a conduce destinele natiei din spatele gratiilor. Sau, mai eficient, sa ii bagam chiar pe actualii conducatori in puscarii, dar sa le lasam atributele conducerii. Sa-i obligam deci sa conduca si sa o faca asa cum trebuie. Daca situatia economica, sociala si de trai nu se inbunatateste, acestia sa fie supusi la torturi si alte privatiuni si mai si. Daca reusesc sa aduca bunastarea, sa fie eliberati, dar nu in societate ci in paduri. Avand sabia lui Damocles deasupra capului, liderii ar fi nevoiti astfel sa faca in asa fel pentru ca societatea sa fie in bunastare. Conceptul de respect si adesea adulatie a liderilor trebuie schimbat cu cea a perceptiei pe care o avem, pe nedrept, pentru prestatia unei munci rusinoase (cum ar fi vidanjoria, gunoieritul ori macelaria de la abator). Aroganta ce o au liderii pe supusii lor va fi astfel inlocuita cu teama a insasi existentei lor ca indivizi, iar pizma noastra pe ei va fi inlocuita cu compasiunea.

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Compasiunea? Pai de-abia asteapta un lider populist asta. Va specula si se va victimiza imediat. Sa vezi cum va povesti ca el, pentru Patrie si Popor raneste zi de zi rahatul, ca se murdareste pentru noi.. etc, etc. E o situatie excelenta pt un dictator. Cei care nu au avut parte de umilinta, chiar inventeaza asa ceva in biografiile lor. Parca nu stim toti cat a suferit ceausescu in celula H la Doftana.. Si cate si mai cate. Ba, as zice ca e o conditie sa ceri compasiune. Hihi. :))

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

radiowhisper.com spunea...

Buna Seara!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

PAUL BALANCA spunea...

www.paulbalanca.blogspot.com
Salut Daniel poate reusim sa luam legatura cumva daca iti face placere. Am gasit blogul tau si o sa-l iau la citeala zilele astea. Toate cele bune tie si familiei tale. Salutari doamnei Pamela!