joi, 19 februarie 2009

UNDERDOGS


Astazi m-am gandit sa schimb topica pe care am abordat-o pana acum in acest colt de blog. M-am hotarat mai bine sa fac un blog cu colt.
Pe strada mea, in buricul satului lui Bucur, ma intalnesc de o vreme incoace cu o americanca, grasa si cu curul mare cum sunt majoritatea, ce isi plimba pretentiile in lesa a doi caini (unul bull si altul tot bull, culoarea lor difera doar). Ce treaba are ea prin acest colt uitat de civilizatie nu e treaba mea. Subiectul acestui mic eseu este treaba mare lasata exact in fata blocului meu pe trotuar de necuvantatoarele acesteia. Adulmecand, (ce or adulmeca ei in mintea lor de caini) gasesc locul si isi revarsa ambii, parca la comanda, concluzia digestiei canine. Biete animale fara maniere. Apoi, degajati, isi trag proprietara de lesa in cautarea unui alt loc ce doar pentru mintea unui caine poate reprezenta ceva. Doua movile mari, galbene si aburinde, ca sa nu mai spun cat de puturoase, raman pe trotuar in urma animalelor. Nici ei nici stapana nu se uita in urma si pornesc mai departe. Ma feresc din calea lor, cum fac de obicei, dar nu ma abtin sa ii adresez cateva cuvinte, intr-un accent, va asigur, 100% new-yorkez : “In the States or wherever you came from, you pick up the shit after your dog. You know that". In traducere libera: “Legea nu numai a bunului simt, civilizatiei si a respectului, impune sa culegi rahatul lasat pe strada de cainii scosi la plimbare in acest scop. In tarile civilizate neconformarea atrage dupa sine amenzi usturatoare”. De la americanca nu am sesizat nicio unda de replica. In schimb, "catelusii", m-au marait discret.
… but maybe in this country with so many underdogs, who cares about common sense or law anymore?
Saracul meu bunic... A asteptat toata viata sa soseasca americanii. Daca ar mai fi trait, s-ar fi bucurat el tot atat de mult acum, cand americanii sunt aici, in cele din urma, sa vada ca: “They brought us just dog poopoo”?

Un comentariu:

Anonim spunea...

TENDINTE NOI IN UMORUL DE AVANGARDA :)
http://www.cascador.com/jocuri/patibulotina/